19/4/14

The Girl from Easter Island

Animation από τη Sonia Melamud και το Twentyfive Studio(Μόσχα).Βασισμένο σε γνωστό ρωσικο τραγούδι αναφέρεται σε μια γυναίκα από το Νησί του Πάσχα ( οι χαρακτήρες είναι σχεδιασμένοι με μολύβι). Καλό Πάσχα!

The Girl from Easter Island_subtitles_ENG from 25_studio on Vimeo.

18/4/14

14/4/14

Camus' The Fall

Το animation που ακολουθεί στηρίζεται στο αριστουργηματικό βιβλίο του Αλμπέρ Καμύ, Η Πτώση. Το βίντεο δεν χρησιμοποιεί τον λόγο παρά μόνο την εικόνα και την κίνηση για να αφηγηθεί την ιστορία.

A clever way to estimate enormous numbers - Michael Mitchell

Ένας τεράστιος αριθμός!! Μπορείτε να τον υπολογίσετε;

7/4/14

The Old Man and The Sea

Το βραβευμένο animation του Aleksandr Petrov. Απολαύστε...

Animation as art (+playlist)

Συνεντευξη στον animator Aleksandr Petrov ο οποίος κέρδισε όσκαρ το 2002 για το animation "The Old Man and the Sea" ("Ο γέρος και η θάλασσα").Χρησιμοποιεί την τεχνική της ζωγραφικής σε γυαλί για το έργο του.

Ο μικρός μου αδελφός από το φεγγάρι


Ταινία κινουμένων σχεδίων του Frédéric Philibert με τίτλο: "Mon petit frère de la lune" (Ο μικρός μου αδελφός από το φεγγάρι), όπου ένα μικρό κορίτσι μας περιγράφει την προσωπικότητα και τις αντιδράσεις του μικρού αυτιστικού αδελφού της. Ιδιαίτερα προσεγμένο κείμενο, από την ενδιαφέρουσα οπτική γωνία ενός παιδιού-παρατηρητή, που με τα δικά του μάτια «φιλτράρει» και τελικά δίνει το δικό του στίγμα για τον αυτισμό.Η ταινία, εκτός των άλλων διακρίσεων, έλαβε το Β' Βραβείο Καλύτερης Ταινίας μικρού μήκους στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με θέμα την Αναπηρία "Emotion Pictures" που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το 2009.